Редактор: e-mail: Кадър и видео фейсбук/бТВНа този ден е важно да си

...
Редактор: e-mail: Кадър и видео фейсбук/бТВНа този ден е важно да си
Коментари Харесай

Говорителят на МС: Прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне и в открита война на институциите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър и видео фейсбук/бТВ

На този ден е значимо да си даде сметка за смисъла на държавността и по тази причина какъв принос имаме всички ние към създаване на държавността. Именно по тази причина ще направя единствено едно изказване през днешния ден във връзка със засилената интензивност на прокуратурата. Това съобщи пред медиите представителят на Министерски съвет Антон Кутев.

Както знаем, на разпит в прокуратурата бяха извикани новия шеф на БОП, тъкмо два дни, откакто беше назначен, новия ръководител на ДАНС, на идващия ден, откакто беше назначен, заместник-председателя на ДАТО, той беше извикал броени дни след назначението на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и господин Папалезов, чиновник на Главна дирекция " Национална полиция ", като му бяха създали персонален обиск и претършуване в жилището, без преди този момент да му е повдигнато обвиняване, разпитван е бил и като очевидец, което е значимо. Виждаме по какъв начин след президентската институция, прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне и в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата намерено да се меси в работата на изпълнителната власт. Ние поддържаме всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опитите да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят и осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред в България. И скърбя, че няма да мога да отговоря на ваши въпроси, само че сами разбирате, че по въпроса за прокуратурата и Министерство на вътрешните работи аз няма по какъв начин да ви дам повече информация, сподели още Антон Кутев.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР